Betónová podlaha v garáži? Ochráňte ju pred zimou.

Mohli by sme tento článok začať trochu depresívne, niečo v štýle: pozor, čas nepríjemných plieskaníc, nánosu bahna, skorej tmy a chmúrnych dní sa blíži. Ale človeku robia radosť optimistické vyhliadky. Takže poďte sa s nami pozrieť, aké úskalia prináša betónová podlaha v garáži, ako ju ochrániť, aby vám vydržala nejednu sezónu, a pritom nepridala na starostiach.

Voda sem, voda tam

Najväčšie škody garáži vie ľahko napáchať voda. Na jeseň je nevyhnutné skontrolovať, či nie je poškodená podlaha. Zbytočné státie vody vo vnútri garáže by mohlo zapríčiniť nepríjemné škody. Predovšetkým potom hubovú infekciu a pleseň. Stojaca voda zvyšuje vlhkosť vo vnútri garáže, čo nesvedčí ani uskladneným strojom.

Okrem vyspádovanej plochy, ktorá zamedzí zadržiavaniu vody v rohoch, odporúčame kontrolovať aj odpady. Voda z umývania auta alebo aj len z rozmrznutého snehu musí plynulo odtekať z garáže a odpadový systém nesmie byť upchatý. Pozor tiež na praskliny a nerovnosti v podlahe, kde sa voda drží najčastejšie.

Keď sa to okolo sype a drhne

S chladnými dňami prichádza podlaha do kontaktu aj s posypovou soľou a kamennou drťou, ktoré sa chytajú na podvozok vášho vozidla a zostávajú potom na podlahe vo vašej garáži. Pokiaľ máte podlahu z hrubého betónu bez žiadneho ochranného prvku, potom iste poznáte soľné škvrny a odreniny od kamienkov, ktoré sa objavia na jar. Okrem toho poškodený betónový povrch neustále práši.


Jedným z riešení môže byť náter na betón. Chybu neurobíte, keď siahnete po vodou riediteľnej náterovej hmote predurčenej na povrchovú úpravu betónových plôch podláh, betónovej dlažby a stien s hydroizolačnými vlastnosťami. Tieto nátery sú často špeciálne navrhnuté na povrchovú úpravu betónových podláh v garážach.

Olejové škvrny nie sú na parádu

Či už vám olej vytiekol priamo z vášho auta, alebo sa na podlahu dostal cudzím pričinením, je dobré takéto škvrny čo najrýchlejšie odstrániť, než dôjde k zničeniu podlahy. Samozrejme, najlepším liekom je prevencia, ale keď už je neskoro, hodí sa nejaká rada.


Postup, ako tieto škvrny odstrániť, závisí od toho, či je škvrna od oleja čerstvá alebo už zaschnutá. Pri odstránení čerstvej olejovej škvrny z betónovej podlahy, najprv vysušte prebytočný olej vytečený na podlahu obyčajnými papierovými utierkami. Pokropte zašpinenú plochu podlahy vodou, na škvrnu potom aplikujte čistiaci prostriedok (dostačujúci je aj čistiaci prostriedok na umývanie riadu, ktorý má odmasťovacie účinky) a nechajte ho pôsobiť cca 10-15 minút. Po uplynutí času pokropte znečistený povrch horúcou vodou a začnite drhnúť poničenú plochu kefou.


V prípade odstránenia už zaschnutej olejovej škvrny z betónovej podlahy skúste použiť podstielky pre domácich miláčikov. Rozmiestnite hrubú vrstvu podstielky cez celú škvrnu. Zafixujte stelivo tak, aby vydržalo na mieste aspoň jeden deň, potom ho zameťte a vyhoďte. Stelivo by malo absorbovať väčšinu oleja. Variantom je tiež použitie pilín na miesto podstielky.



RIEŠENIE: Mosolut Machine plastová podlaha do garáže

Garáž je pre niekoho úplne úžitkový priestor, ktorému neprikladá viac pozornosti, než je nutné. Pre druhého zase srdečná záležitosť, miesto vymazlené tak, že je tam lepšie ako v obývačke.

Keď sa nás zákazníci pýtajú, akú podlahu do garáže majú zvoliť. Radíme im dlažbu Mosolut Machine. Je to tiež najrýchlejšie a najjednoduchšie riešenie, ktoré sa pobije so všetkými vyššie uvedenými javmi.

Keď potrebujete ochrániť novú betónovú podlahu, alebo predĺžiť životnosť tej starej, je vhodné použiť plastovú garážovú podlahu nielen pod auto, ale aj regály a po celej garáži. Dlaždice Mosolut Machine vám zachytia vodu, posypovú soľ, roztopený sneh a ďalšiu špinu z podvozku automobilu a ochránia tak pôvodnú podlahu.

Vyčistíte len s handrou

Hlavne nič nekomplikovať. Roztopený sneh, vyliaty olej, rozsypané nečistoty, to všetko môže byť aj v jeden okamih na podlahe v garáži. Nie je nad to údržbu vyriešiť len metličkou a handrou s bežným saponátom.

Pobaví, poteší a hlavne funguje

Dlaždice Mosolut Machine nás bavia aj preto, že sa s nimi môžete naozaj vyhrať. A to nielen pri inštalácii, kedy si môžete vytvoriť šachovnice, ornamenty, pásy, či vlajky z jednotlivých farieb. Ale môžeme vám ich aj potlačiť. Keď si tam budete priať logo vašej mašiny, fotku Pamely v ich najlepších rokoch, alebo výstražnú čiaru, aby manželka pri cúvaní nenabehla do steny.


Ak si neviete dlaždice z plastu v garáži predstaviť. Napíšte si o vzorku. Radi vám ich pošleme.



Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.